Fem en fredag v. 42: Autogenererat

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 42: Autogenererat

Denna fredag har Elisas frågor i Fem en fredag tagit fram av en slumpgenerator, därav veckans rubrik. Det här är veckans frågor:

 1. Vad är den bästa konsert eller teater du varit på?
 2. Vilken är din favoritaffär?
 3. Vilken är din favoritårstid?
 4. Har du något husdjur?
 5. Vilken film såg du senast på bio?

Vad är den bästa konsert eller teater du varit på?
Svår fråga men jag tror det var någon av Bruce Springsteens konserter. Jag lyssnar väldigt sällan på hans musik nu för tiden men konserterna var fantastiska.

Vilken är din favoritaffär?
Ännu en svår fråga men vi har en lokal butik som jag gillar, Strömsknallen. De har allt från snygga inredningsprylar till kläder, skor, hushållsartiklar, leksaker, textilier mm. De har en stor gratis parkering utanför vilket underlättar besök fast de ligger nästan mitt i stan. Dessutom är det en stor djuraffär i samma byggnad vilket passar mig perfekt😊.

Vilken är din favoritårstid?
Hösten! Jag njuter just nu av temperaturen som är underbar med ett par plusgrader, det är så skönt med svala vindar i ansiktet när jag är ute och gå. Sen är det något med naturens förfall på hösten som är både vemodigt och vackert och jag älskar det.

Har du något husdjur?
Jo, det tror jag de flesta vet. Min älskade vän Nova som är av rasen Vit herdehund, hon fyller 7 år till våren och jag hoppas hon får leva många år än.

På bilden är hon rätt skitig om benen men glad efter att vi varit ute i skogen ett par timmar. Det är vår favoritsysselsättning, att vara ute i naturen, särskilt denna årstid.

Vilken film såg du senast på bio?
Jag såg Top Gun i maj när jag var till Göteborg och hälsade på yngste sonen.

Vy från Åsberget över Åsdalen och Örnsköldsviks stad.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. A ROOM OF MY OWN

  Nova ser verkligen ut att vara en riktig kompis. vad gör väl lite skit på benen? hösten är väldigt fin och jag gillar också temperaturen. Strömsknallen verkar vara en praktisk affär. kanske kunde de lägga till choklad och böcker också?

  1. Helen

   Choklad kan man hitta i den här butiken men tyvärr inte böcker. Kanske ska jag tipsa dem om att ta in det i sortimentet 😁

 2. Paula

  Hihi, jag reagerade direkt på de leriga benen, o tänkte, japp, det blir duschen snart. Men det gör ju absolut ingenting. En lycklig hund är det bästa som finns. Min lilla fjanthund gillar inte skogen alls, han har aldrig fått skogspromenader tidigare i livet och med hans korta ben så ser han inte vad som händer och river upp magen på ris och kottar. Så vi håller oss mer på stigar och gångvägar så mycket som möjligt. Brusan älskar jag också, fast numera lyssnar jag väldigt lite på musik. Skönt att höra att du också gillar hösten! Trevlig helg

  1. Helen

   Jag förstår att en liten hund kanske inte uppskattar skogspromenader, särskilt inte de jag gillar bäst när man går utanför stigarna. När vi skaffade första hunden, Novas mamma, så var ett av önskemålen en så pass stor hund att den skulle kunna och vilja hänga med ut i skogen.😊

 3. BP

  Bruce Springsteen är vi helt överens om. Såg hans utomhuskonserter på Stockholms Stadion på 1980-talet. Oförglömligt! Skoj att du också gillade/gillar honom. Han är faktiskt ”still going strong” med tanke på att han faktiskt är hela 73 år. Han är förvånansvärt väl bevarad om man säger så.
  Fördelen med att ha hund är ju att man får motion på köpet. Det finns liksom inget dåligt väder heller, för hunden måste ju rastas.

 4. Åke

  Bruce är ju för underbar på sina uppträdanden. Nova är säker lycklig sådär ute i naturen, då blir man ö-vit (jag hade själv en vit hund förut) Top Gun såg jag förra veckan, typisk amerikansk… men bra handling. Hösten är fin, men jag gillar alla årstider.

Lämna ett svar