Fem en fredag v. 40: Gång

You are currently viewing Fem en fredag v. 40: Gång

Idag är temat hos Elisa “Gång” och det är något jag ägnar mycket av min tid åt så jag hade lätt att svara på frågorna denna fredag som är dessa:

 1. Var gick du senast en promenad?
 2. Vad har du för vardagsskor?
 3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?
 4. Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
 5. När är du som mest aktiv?

Var gick du senast en promenad?
Dagens lunchpromenad, som är den andra promenaden idag, blev en liten runda i skogen på Skyttis friluftsområde där bilderna i inlägget är fotograferade.

I går kväll gick vi en betydligt längre tur som blev 9 km lång i samma område, det blev längre än jag tänkt men det var skönt efteråt.

Vad har du för vardagsskor?
Ett par grövre goretex-skor, som tyvärr inte är inte helt vattentäta längre, men de är kraftigare att gå i än joggingskor och mina inläggssulor fungerar bra i dem. På vintern är det kängor med snörning som gäller.

Jag använder dessa både skor, sommarskorna och vinterkängorna, tills de är utnötta. Sen köper jag samma modell på Naturkompaniets outlet i stan för modellen är så bra och passar mina fötter. Jag är inne på de andra paren av bägge modellerna nu och jag hoppas de håller en säsong till.

Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?
För drygt ett år sedan köpte jag en ny sportklocka som mäter min aktivitet när den gamla hade lagt av. Under det senaste året har jag gått i snitt 15 000 steg per dag trots att jag har ett i princip helt stillasittande jobb. Efter min skilsmässa är jag ensam ansvarig för att Nova ska få den motion hon behöver så mängden steg har ökat men jag mår som bäst när jag är ute och går.

Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
Ofta går jag ganska fort för jag vill försöka förbättra konditionen men ibland när jag är trött och sliten så väljer jag att ta en långsammare, mer strövande promenad. Helst i skogen där Nova kan vara utan koppel men det funkar i mer bebodda trakter också. Då försöker jag verkligen ta mig tid att se det jag passerar, hur vackert ett löv är, molnen på himlen eller dropparna i en vattenpöl. Det är en skön form av avkoppling och återhämtning

När är du som mest aktiv?
På kvällen efter jobbet, finns inte så mycket val under vardagarna. På helgerna föredrar jag att vara aktiv på förmiddagarna eller mitt på dagen.

This Post Has 13 Comments

 1. Paula

  Så vackra höstbilder du bjuder på, 9 kilometer vete sjutton om min rygg pallar med. Jag har bara haft små hundar senaste femton åren, men även de behöver rejält med motion, o jag har varit i samma situation att jag plötsligt varit ensam med hund efter skilsmässa. Jag gör som du, stannar upp, fotar och insuper atmosfären, då mår man som bäst. Snart dags att införskaffa nya vinterkängor, det behövdes redan ifjol men tyckte inte jag hade råd. Riktiga ice-bugs behöver jag, kan inte gå o spänna kroppen som man gör när man är orolig för att halka. Har sett att de kostar 2000 nu, puh! Men spara får jag göra på annat, efter flertal arm- och benbrott har jag lär min läxa. Ha en skön oktoberhelg!

  1. Helen

   Icebugs är fantastiska och de är också flitigt använda men förra vintern klarade vi oss bra från is och hade mest snö.

 2. Violen

  Så vackra bilder! Hösten är en färgmässigt överlägsen de andra årstiderna. Skönt att kunna växla mellan att ströva och ha ett högre tempo. Förstår att Nova behöver rejält med motion och då får du hänga med.
  Önskar dig en skön fredagskväll!

  1. Helen

   Det är den klart bästa årstiden just nu, min favorit 😊

  1. Helen

   Det var bra gjort, gick du så långt i barfotaskor? Jag fattar inte hur jag skulle palla gå så långt på skogsstigar och känna alla rötter och stenar under fötterna men man kanske vänjer sig.

 3. BP

  Väldigt vackra vyer du bjuder på. Kul med Nova som måste vara en av världens bäst bloggdresserade hund:-)
  Och har man hund är man ju tvungen att rasta den minst två gånger/dag. Då är det lättare att få ihop 10 000 till 20 000 steg. Nio kilometer motsvarar ju ungefär 20 000 steg om jag inte minns fel. Helt beroende på ens individuella steglängd såklart.

  1. Helen

   Dagen med niokilometers-rundan så gick jag nästan 20 000 steg så din uppskattning stämmer rätt bra.

 4. Bokdamen

  Jättefina bilder! Med hund förstår jag att det blir mycket rörelse. Jag har ett väldigt rörligt jobb, där det blir mest rörelse men haft stillasittande jobb och ja det blir skillnad.. kände att det blev lite för mycket stillasittande då, så var extra viktigt med rörelse på fritiden. Ha en skön helg!

 5. Helen

  Jag är glad att jag har hund, annars skulle det inte bli många steg med det jobb jag har 😊

 6. Kina

  Väldigt härliga höstbilder! Önskar jag var en lika aktiv gångare som du! Men vi människor är ju olika, och man får försöka vara nöjd med sig själv (även om det är svårt ibland!). Ha det gott!

Leave a Reply