Fem en fredag v. 39: Ekonomi

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 39: Ekonomi

Jag älskar verkligen hösten och just nu är det som allra vackrast! Utanför min köksfönster ser det ut som på bilderna. Så fort det kommer en lite kraftigare vind så regnar det gula löv så det dröjer nog tyvärr inte länge förrän träden är kala.

Passar på att delta i Elisas fredagsutmaning men ska iväg på en företagsfest ikväll så jag få kolla in andra deltagares bidrag under helgen.

 1. Vad var det senaste köpet du ångrade?
 2. Vad kostar mest i din hushållskassa?
 3. Vad sparar du till?
 4. Vad köper du mer sällan än du borde?
 5. Håller du dig till en budget?

Vad var det senaste köpet du ångrade?
Jag kan inta komma på något som jag ångrat på rak arm men visst händer det. Ofta är det nog kläder som jag köper men inte trivs i när jag kommit hem och kanske använt någon gång.

Vad kostar mest i din hushållskassa?
Förutom själva boendet så slåss nog matutgifterna med kostnaden för bensinen.

Vad sparar du till?
En ny dator.

Vad köper du mer sällan än du borde?
Jag borde köpa mer grönsaker och äta nyttigare.

Håller du dig till en budget?
Nej tyvärr men jag borde verkligen göra det, då kanske jag skulle kunna spara ihop till den där datorn lite snabbare.

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  Vi åker mycket buss, bra förbindelser här. Köpte fina rotsaker billigt nu, mums, ha en bra fredag.

 2. A ROOM OF MY OWN

  det är ju säsong för rotsaker och frukt nu. jag väntar på Cox orange och knaprar Grawensteiner under tiden. datorer är inte billiga men nödvändiga numera

 3. Bokdamen

  Grönsaker, rotfrukter och frukt äter jag mycket av, men är ohejdad vegetarian;) datorer kostar en del, men går ju inte utan, köpte ny för inte så länge sedan. Ha en skön helg!

 4. BP

  Idag har vi rätt så lika svar. Håller mig inte till en budget heller. Mina föräldrar lärde mig att man inte kan spendera pengar som man inte har. Det sitter kvar i min hjärna. Å det där med spara – nu som pensionär kan jag inte ens bli av med mina pengar. Det kunde jag i och för sig när jag jobbade heller, så det blev alltid lite kronor över som hamnade i en växande buffert.

 5. Paula

  Skoj med fest! Man behöver komma ut och festa lite nu när höstmörkret lägger sig. Grönsaker köper jag gärna, men priserna har gått upp så mycket så t.ex gurka och blomkål o även tidigare billiga vitkålen inhandlas nu mera sällan. Har kommit på att det nästan är bättre ekonomi att köpa frysta grönsaker. Någon budget har jag inte heller, o tycker ibland att det här med att betala allt med swish gör det svårare att hålla koll. Trevlig helg!

Lämna ett svar