Fem en fredag v. 37: Val

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 37: Val

Den här veckan har vädret varit väldigt höstligt med mycket regn och blåst. Fast jag är tacksam att under min och Novas långa kvällspromenader har det varit uppehåll eller bara några enstaka regndroppar. I går gick vi längst strandpromenaden genom Järved där jag tog bilden ovan, det blev 8 km innan vi var hemma igen. Jag tycker det är rätt mysigt med ruggigt väder, då får jag inte dåligt samvete om jag är inomhus.

Ikväll blir det en promenad, mys framför TVn och koll av vad andra bloggare svarat på Elisa fredagsfrågor.

 1. Vad stod du senast och valde mellan?
 2. Hur kommer du fram till ett beslut?
 3. Hur länge velar du?
 4. Ångrar du någonsin dina val?
 5. Vad kommer du välja härnäst?

Vad stod du senaste och valde mellan?
Jag valde mellan olika läslampor, jag behöver en golvlampa som jag ska ha bredvid soffan i vardagsrummet. Valet skedde i en butik på nätet och när jag lagt min beställning gick det inte lång stund förrän jag fick ett mail om att ordern var makulerad?! Jag hade hittat en fyndvara som inte längre fanns i butiken, så nu har jag det valet kvar… Den är lite dyr utan något erbjudande så jag får försöka hitta en annan.

Hur kommer du fram till ett beslut?
De faktorer som har betydelse vid köp av ex. en golvlampa är funktion, pris och utseende. Priset är viktigt men även utseendet eftersom jag gillar inredning och att ha det fint omkring mig.

Hur länge velar du?
Är det en pryl som är lite dyrare kan jag vela några veckor, som jag hållit på med denna golvlampa. Jag behöver också en ny dator och där har jag velat i säkert ett år för jag behöver en kraftfull dator som inte är så billig. Velandet lär fortsätta minst några månader till när det gäller dator.

Ångrar du någonsin dina val?
Absolut har jag ångrat val. Ångrar jag mig så är det ofta funktionen som kanske inte är som jag tänkt mig. Köpte snygga stolar till matbordet i vardagsrummet men de är inte så sköna att sitta länge i.

Andra val i livet kan jag också ångra, men jag försöker vara snäll mot mig själv och inte lägga för stor vikt vid tokiga val. Bara för att inte må för dåligt över det, gjort är gjort.

Vad kommer du välja härnäst?
Det är den där golvlampan till vardagsrummet, det får bli ett uppdrag för den stundande helgen.

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  fynda på nätte är inte alltid lätt, har köpt en del lampor på loppis, velar sällan vid inköp.

  1. Helen

   Loppis är väldigt bra och jag har varit runt på secondhand-butiker men inte hittat någon jag vill ha.

 2. Bokdamen

  Häftig bild, känns som att en sugs in. Intressant att läsa dina svar. Skulle behöva nya fönsterlampor, har dragit på det länge få se om det blir av under hösten men blir kanske att vela lite 😉 Ha en skön helg!

  1. Helen

   Nu när höstmörkret är här så känns det extra viktigt med bra och mysig belysning 😊

 3. A ROOM OF MY OWN

  ibland när jag ska vara förståndig och tänka efter så är varan slut när jag kommer tillbaka. då blir en inte glad. stora, dyra beslut kräver eftertanke, så kart. magkänslan är inte att förakta heller. visst ångrar en val ibland. underligt vore det annars. vilken fin header du har. det ser höstligt ut.

 4. BP

  Skrattade gott åt din golvlampa. Okej, det är kanske inte så roligt, men jag har också en tendens att välja design före funktion. Å det har jag fått äta upp ett antal gånger. Konstigt nog verkar vara himla svårt att ha en grej som är snygg och samtidigt funktionell..
  Det där med datorn – det är lätt. Vänta tills datorn drar sin sista suck och inte går att skaka liv i längre. Då har du inget val längre utan köper det som passar dina krav bäst. Det hände mig ifjol. Å mobilen gav upp samtidigt, så… Då velar man inte längre…

 5. Kina

  När jag flyttade in här för ett år sedan så köpte jag en golvlampa på Ikea. Jag håller på att bli galen på den så på tal om att ångra något (som jag svarade att jag aldrig gör) så ångrar jag det köpet. Men jag håller ögonen öppna för att hitta just den jag vill ha i stället!

 6. Anna i Portugal

  Ska en köpa något till ett rabatterat pris kan det vara slut om velat för länge. Men å andra sidan kan det ju vara så att om en inte velar så blir det ett köp en ångrar sen. Jag varken velar eller ångrar mig. Det blir som det blir och det får vara bra så 🙂 Hoppas du hittar en lampa i helgen.

 7. Paula

  Nu blev jag så nyfiken att jag gärna ser att du fotar inköpet när du väl bestämt dig! Jag inreder mest med begagnat, både av kostnads- miljö, och ekonomiskäl. Vilket innebär att inget i mitt lilla hem är enhetligt, något min dotter suckar djupt över. Men mamma, ser du inte att färger och mönster inte går ihop? Jo men jag gillar det ändå…
  Inte ska man älta sina sämre val i livet, man lär sig något och går vidare…
  Ha en fin helg, jag nöjer mig numera med max 4 km eftersom min lilla vovve är såpass gammal och har så korta ben!

 8. Janerik Sundh

  Ja, det är rätt låt det ta tid när du ska köpa ny dator.
  Jag brukar göra det, men för drygt ett år sedan köpte jag en ny och hittade ett ”fynd” i en datatidning, när jag beställde genom dem fick jag dessutom 2 500 kr i rabatt! Det var inget bra köp, Har redan kapacitetsproblem. Ha en skön söndag!

Lämna ett svar