Fem en fredag v. 33: Sommar 2022

You are currently viewing Fem en fredag v. 33: Sommar 2022

Nu har Elisa kört igång med fredagsfrågorna efter ett välbehövligt sommarupphåll. Det här är veckans frågor.

1. Vilken upptäckt har du gjort i sommar?
Jag har upptäckt att det är trevligt att semestra ensam. Jag tillbringade ett par dagar i Fällsvikshamn i Nordingrå där jag hyrde ett båthus, med lilla hundfröken så klart. Det var ett väldigt enkelt boende men det fungerade fint i ett par dagar. Dagarna ägnade jag åt vandringar, geocaching, att sitta på klipporna på Rotsidan och njuta, morgondopp, äta frukost i båthusets utedel och läsa på kvällen.

Ett nytt ställe upptäckte jag därute, toppen av Rödklinten. Det blev den svettigaste turen för det var varmt och stigningen brant.

2. Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?
Förutom semesterdagarna i Nordingrå så var det härligaste en SUP-tur längs Anundsjöån tillsammans med ett gäng härliga kvinnor. Vi paddlade våra stå-upp-brädor och stannade och fikade på sandbankar. Det var så rofyllt och magiskt att glida fram i den vackra omgivningen på brädan.

3. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Att vara ute i naturen, vandra i skog och mark och vara vid havet, det är det bästa jag vet.

4. Hur spenderade du sommaren i år?
Förutom trippen till Nordingrå och SUP-turen så har jag varit ute mycket, varit med mina barn och bland annat så var jag och Emil upp på Fäberg. Däremellan har jag tagit det lugnt. Har också kommit igång att styrketräna efter ett par års uppehåll.

5. Hur kliver du in i hösten?
Glad, förväntansfull och inspirerad.

This Post Has 8 Comments

 1. Klimakteriehäxan

  Nordingrå/höga kusten är verkligen ett så otroligt vackert område! Fina bilder!

  1. Helen

   Jo här är vackert, jag är glad att jag bor i denna del av landet.

 2. A ROOM OF MY OWN

  det låter som en riktigt härlig sommar. en har ju verkligen haft möjlighet att vara ute mycket. det har jag också varit. kraft

 3. Kina

  Du har verkligen varit på rätt plats! Jag älskar dina trakter! Men i år har det inte blivit någon Öviks-resa för min del,
  av olika anledningar.

  1. Helen

   Jo, jag har varit bra till och är glad att bo i denna del av landet. 😊

 4. Paula

  Det låter som en toppensommar Helen! Och du och jycken, värsta bästa radarparet! Utsikten från båthuset går inte av för hackor fast jag undrar om din hund begriper att njuta av den formidabla utsikten där uppe på stenen! Ha ett fin slut på sommaren, lite återstår ännu

 5. BP

  Kul att läsa att du är mera än nöjd med din sommar. Nu har du också laddat batterierna som förhoppningsvis inte laddar u förrän i mars nästa år;-)
  Om det är din son, så är han mycket lik dig.

Leave a Reply