Fem en fredag v. 28: Hemmastadd

Du visar för närvarande Fem en fredag v. 28: Hemmastadd

Nu är jag riktigt glad för jag har nu fått semester! Äntligen! Det har jag längtat efter länge nu och jag ska njuta av dagarna, vara ute en massa i naturen med Nova, förhoppningsvis hitta lite inspiration för fotografering och en massa annat.

Jag börjar firandet av att jag fått semester med att svara på Elisas fredagsfrågor, hon kommer efter denna omgång att ha lite sommaruppehåll. Det här veckans frågor och mina svar.

1. Vad är hemma för dig, förutom där du faktiskt bor?
Jag har inget ställe som jag känner som hemma mer än där jag bor just nu. Det känns ibland lite ”fattigt” och jag önskar att jag hade någon tillflyktsort dit jag kunde åka och känna mig hemma och komma bort från vardagen. Jo, det finns förresten ett ställe som känns som hemma och det är i kyrkan där jag sprungit ända sen jag var barn och kyrkan byggdes. Under många år har jag knappt satt min fot där men jag har varit där några gånger under våren och det känns fortfarande som hemma.

2. Vad kan en gäst alltid lita på att du har hemma?
Damm, olika tesorter och toalettpapper.

3. Vad är ett kännetecken för ditt hem?
Ombonat, mysigt och rätt stylish.

4. Vad är något som fått följa med från tidigare boenden?
Ett gammalt stort skåp som kommer från min mormor. Jag minns skåpet från hennes hem och hon förvarade dukar, finporslin och annat som inte användes till vardags i detta skåp. Mina grabbar tyckte det var otympligt och besvärligt att bära uppför trapporna men jag vill inte göra mig av med det.

5. Hur hamnade du där du bor?
När vi separerade så behövde jag en bostad och efter att ha spanat ett tag på bostadsrätter till salu så fastnade jag för denna. Det blev ett bra köp och jag trivs verkligen jättebra med både lägenheten och omgivningarna.

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Hanneles bokparadis

  jag har bara ett ställe som är hemma, längtar ingen annanstans? Vad gör dina gäster med toapapper?? Städar de också hos dig….?

  1. Helen

   Toapapper är bra att ha om någon blir nödig😁

 2. Paula

  Så kul att du hamnade på rätt ställe när du flyttade! Jag har lätt att anpassa mig, bara jag har nära till naturen och det är lugnt och skönt. Jag känner mig bara hemma i mitt eget bo, men också på vissa ställen i naturen. Ha en skön semester!

  1. Helen

   Det är ett av fördelarna där jag bor att det är ett stort friluftsområde alldeles i närheten för naturen är viktig.

 3. Åke

  Semester så skönt. Lycka till med fotograferingen, du har alltid så talande bilder om hunden kontra naturen. Jag fick ett mycket gammalt liknade gammalt skåp från min mor på äldre dagar som kommer från mina förfäder här på ön. Jag byggde faktiskt min hall/farstu 1996 efter det och sedan sitter min farfars egengjorda plåtlampa ovanför med sitt kubiga glas. Mitt föräldrahem brann ned till grunde så jag fick inte så mycket med mig från mitt barndomshem.

  1. Helen

   Så häftigt att du byggde hallen efter skåpet men så trist att ditt föräldrahem brann ner, lite minnen är alltid roligt och på något sätt tryggt att ha med sig.

 4. Lottens Bokblogg

  Jag nämnde också ett tungt ärvt skåp 🙂 Toalettpapper var ett strålande svar på den frågan!

  1. Helen

   Jag såg ditt skåp som är betydligt äldre än mitt och betydligt finare men minnet av mormor sitter i skåpet och gör det extra kärt.

 5. Bokdamen

  Toapapper var ett härligt svar på frågan om vad du har hemma, te och damm har vi ju lika svar på den, men kanske olika sorter….;) Ha en skön semester!

 6. BP

  Jag bara älskar kombon damm, olika tesorter och toalettpapper med ombonat, mysigt och rätt stylish – hahaha:-)

 7. A ROOM OF MY OWN

  vi har också några stora tunga ärvda möbler som är utrymmeskrävande, men praktiska för att de rymmer mycket. det jättestora bordet finns det två iläggsskivor till så det rymmer hur mycket folk som helst. naturen är viktig att ha inom räckhåll

 8. Ingrid

  Grattis till att ha hittat ett ställe där du trivs. Det är viktigt minsann!

 9. Janerik Sundh

  Ha en skön semester så hörs vi här i augusti igen. Jag gillade också ditt svar: Damm olika tesorter och toapapper.

Lämna ett svar