Fem en fredag v. 26: Konsekvens

You are currently viewing Fem en fredag v. 26: Konsekvens

En ny fredag och jag längtar efter lite svalare väder! Det är fortfarande 27 grader varmt, både utanför och inne i min lägenhet.

Jag tog med Nova till havet en kväll efter jobbet och trodde vattnet kunde ge lite svalka men tyvärr. Havet är för varmt! Jag är ledsen men jag gillar inte värme och hoppas resten av sommaren blir lite svalare.

Passar på och svarar på Elisas fredagsfrågor eftersom det är omöjligt att gå någon lång lunchpromenad när det är så här varmt.

Vad skulle hända om du försov dig?
Inte mycket skulle hände om jag inte har något möte inbokat direkt på morgonen. Eftersom vi har flextid så är det bara att ta sig till jobbet och antingen ta ut flextid eller jobba längre på kvällen.

Vad skulle du göra om du vinner storvinsten?
Köpa mig en fin, liten sommarstuga vid vattnet någonstans och ev. åka på en drömsemesterresa – en sån där som jag i dagsläget inte har lust att lägga pengar på. Sen skulle jag spara så pensionen blir tryggare.

Vad gör du om du missar bussen?
Hos oss går bussarna väldigt sällan, särskilt sommartid, så måste jag vara någonstans en särskild tid så fick jag ta bilen eller ringa efter någon som kan skjutsa mig.

Om du skulle låsa dig ute, vem kan släppa in dig?
Jag har en reservnyckel hos min brorsa och en annan hos äldste sonen. Brorsan bor närmast så han skulle jag ringa först.

Vad skulle hända om du fick strömavbrott?
Det värsta är väl att frysen skulle lägga av så då får jag hoppas det inte blir långvarigt så maten skulle bli förstörd.

This Post Has 14 Comments

  1. Helen

   Verkligen!😊

 1. Robert W

  Det är nog ännu värre med kylen än med frysen. Öppnar du kylskåpet för att få fram lite smör och ost till frukosten “ramlar” kylan ut och det finns inget sätt att få tillbaka den under strömavbrottet. I frysen fungerar de frysta varorna som frysklampar ett litet tag i alla fall.

 2. A ROOM OF MY OWN

  kyl – och frysvaror vill en ju inte ha förstörda. idag betyder värmen huvudvärk och illamående. solen skiner inte riktigt men det är så fruktansvärt varmt. lyckligtvis har jag stora träd att sitta under. inga problem att göra av med en storvinst! så fin bild med hunden och havet

 3. Paula

  Mitt liv tog en annan vändning när jag skilde mig för åtta år sedan. Med exet försvann både chaufför och bil…så nu är det apostlahästar eller buss som går sällan. Bara att gilla läget. Man vänjer sig aldrig riktigt dock.
  Jag håller helt med dig angående värmen. Jag fungerar dåligt i värmen, blir både trött och grinig.
  Trevlig helg!

 4. BP

  Vi har ungefär samma sommarvärme som du, men i motsats till dig älskar jag den. Har förstått att busservicen norr om Uppsala är urusel. Det är så orättvist att läsa att ni som bor norr om Uppsala har sådana usla förbindelser. Ni är ju tvungna att ha bil, vilket inte är så roligt heller med tanke på vad bensinen kostar nuförtiden. Å vi nollåttor gnäller över sommartrafik när bussarna bara går var 15:e minut i innerstan. Jag skäms faktiskt…

  1. Helen

   Bensinpriserna är verkligen hutlösa och man kan inte låta bli att oroa sig vart det bär iväg.

 5. Janerik Sundh

  Du är inte ensam om att ha problem med värmen, jag gillar blå himmel och solsken men jag ska kunna sitta på en skuggig och sval plats. För många år sedan hade vi också hund, han hette Rossi och var en kaxig Springer spaniel och när det var riktigt varmt då åkte han jag en runda i bilen med AC’n hårt jobbande. Det gillade både han och jag.
  Ha en trevlig helg!

 6. Karoleen

  Värmen ja, det är inte nådigt varmt nu. Max, vår hund, hittar inte mycket svalka heller så vi håller oss inne så mycket som möjligt med ACn igång. Kortare turer i värmen också, trist när det är FÖR varmt! Ha en fin helg!

 7. Tantaugusta

  Jag är ju en sådan som njuter av både den här värmen och av riktigt kalla vintrar men hunden föredrar definitivt vintertemperaturer. Men han piggnar på sig framåt kvällen. Tyvärr gillar han inte att bada men svalkar sig väl ändå lite genom att iaf gå i men tassarna i vattnet när vi tar vattennära promenader.

 8. Hannas krypin

  Skulle inte tacka nej till en stuga på Gotland faktiskt om jag vann storvinsten…

 9. Klimakteriehäxan

  Vi tycker lika om mycket! Och det är klart att en sommarstuga lockar om storvinsten trillar in …

Leave a Reply