Fem en fredag v. 15: Påsk 2022

You are currently viewing Fem en fredag v. 15: Påsk 2022

Vi har det fortfarande slitsamt på jobbet och när kvällarna kommer så orkar jag inte mer än det som måste göras. Men idag är det Långfredag så jag passar på att vara med och svara på Elisas fredagsfrågor som handlar om just påsken.

1. Vad vill du helst ha i ett påskägg?
Jag älskar godis så jag är nog så tråkig så att det får bli godis.

2. Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?
Det var väldigt, väldigt länge sedan jag hade något påskbord – om jag nånsin haft det. I mitt kylskåp finns just nu en liten skinka och det är det enda som liknar något som jag har på julbordet.

3. Är det någon skillnad på musten?
Jag har inte ens köpt någon påskmust i år men om jag gör det så blir det Zeunerts påskmust. Den skiljer sig inte ett dugg från deras julmust förutom etiketten på flaskorna.

4. Tar du fram något pynt?
Nej inget alls. När jag flyttade från min numera ex. man så tog jag inte med något påskpynt och har inte införskaffat något nytt.

5. Hur kommer du fördriva långfredagen?
Jag klev upp kl 7 och åkte till Vännäs där jag och Nova har tävlat i Nosework. Tyvärr gick det inte så bra som jag hoppades men vi fick en fint beröm för de sök som gick bra. Det får jag ta med mig och ladda för nästa tävling. Bilden visar ett av fyra sökområdet, fordonssöket som Nova fixade galant.

Klockan var nästan fem innan vi var hemma, både jag och vovven är rätt trötta efter dagen så vi tar det lugnt ikväll.

This Post Has 12 Comments

 1. Hanneles bokparadis

  jag ber affären skiva färdigt lite god påskskinka, gott på påskvörtbröd, lite pynt och blommor har vi, glad påsk!

  1. Helen

   Det var en bra idé att få färdigskivad skinka till påsk.

 2. Bokdamen

  Nosework kände jag inte till, men tror jag vet vad det är 😉 låter som det varit en lång dag, hoppas du får vila i helgen. Jag har mest fuskat i köket idag, bakat och lagat mat, fick lite inspiration;) Ha en fortsatt trevlig påsk!

  1. Helen

   Jag tror nog jag hinner vila lite, jag hoppas du också får vila och ha en riktigt härlig påsk.

 3. BP

  Ska Nova bli en knarkhund eller;-) Fyran är vi helt överens om. Skinkan däremot hör julen till tycker jag. Till Påsk ska det vara lamm, om man gillar smaken vill säga;-) Kul att du tog dig tid att vara med “Fem en fredag”. Utmaningen är riktigt rolig tycker jag. Det är även Klimakteriehäxans relativt nya tema “Selfie”.

  1. Helen

   Nja, någon knarkhund blir hon nog inte men det är en skoj aktivitet och det är kul att se hur roligt hundarna tycker det är. Jag ska kolla in Klimakteriehäxans nya tema.😊

 4. Paula

  Jag hann fundera en stund över fotot. Vad är det hon vill visa, är det något jag missat, har hon flyttat hit? Många tankar innan jag läste texten, haha
  Jag har aldrig tävlat i något med mina hundar, mest för att jag inte haft möjlighet att åka till olika tävlingsbanor eller träningsplatser. Nosework hade nog passat flera av mina hundar bra, och det är ju så roligt att göra något tillsammans med sin bästis! Ha en fortsatt skön påskhelg

  1. Helen

   Jag förstår att bilden inte är allt för självklar till påsktemat 😁. Nosework passar de allra flesta hundar och det är så skoj att se hur roligt de tycker att det är.

 5. Violen

  Så duktig Nova är! Hon kan ju inte alltid vara på topp, det måste finnas nya mål att sträva till. Min son har också en hund som är ute och nosar upp olika saker och han tycker det är väldigt kul.
  Ha det så skönt och trevlig påsk!

 6. A ROOM OF MY OWN

  en liten, egenhändigt tillredd skinka i kylskåpet är inte dumt. det kommer en långt med. ibland är den skivade skinkan god, men långtifrån alltid. jag pyntar mycket mera till jul. must blir det varken till jul eller påsk

 7. Kina

  För min del gick påsken så fort så jag har inte hunnit kika på allas inlägg förrän idag!
  Men jag hoppas att du haft en härlig och avslappnande påskhelg, och att vädret varit
  lika fint hos er som här nere. Ha det gott!

Leave a Reply