En blå natt under O-Ringen

You are currently viewing En blå natt under O-Ringen

Vi hade O-Ringen i Örnsköldsvik förra veckan. De deltagare som jag pratade med var väldigt nöjda med årets upplaga.

Örnsköldsviks Brukshundklubb hade fått uppdraget att patrullera på vissa områden under O-Ringen. Det har bl.a. inneburit många nattpass på olika tävlingsplatser men även i stan. O-Ringen hade Fjällräven Center och ytor utanför arenan som bas för administration, underhållning, expo-område mm. De kallade det för O-Ringentorget. Natten mot förra torsdagen och även mot lördag var jag och en kollega från klubben där och höll koll. Vi började vårt pass kl 21.00 och gick hem 07.00 dagen därpå.

Natten mot torsdag var lugn och vi hade inte mycket att göra. Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Blå och den blå natten blir mitt bidrag.

I år var O-Ringens färg ljusblå och alla funktionärer hade antingen ljusblå tröjor eller jackor. Vi som gick på natten hade jackor för det blev lite småkallt på natten.

Jag hade kameran och stativet med och tog chansen att fotografera lite nattbilder. Området ligger längst bort på kajen och jag tog denna bild över hamnen i Örnsköldsvik.

Under natten passerade det åskväder både längre in över land och ute över havet. Vi klarade oss som tur var från regn och fullmånen sken över Öviksfjärden.

Precis bredvid arenan har Cementa en “silo” för betong. Den utgjorde ena hörnet av det inhägnade område som vi skulle patrullera. Den var belyst med färgade blå lampor och såg nästan självlysande ut i natten.

Morgonen kom och vi fick se en dramatisk morgonhimmel med åskmoln i bakgrunden.

This Post Has 10 Comments

 1. Paula

  Lyckans er som fick ta på er en jacka på natten! För här i Dalarna är nattemperaturen konstant över 25 varma grader. Fram till idag vill säga, i skrivande stund har vi bara tjugo o det känns som en befrielse. Bra att ni fick en lugn natt och ännu bättre att ni patrullerar och håller koll. Och bra betyg från deltagarna är roligt att få., Och blå fina temabidrag har du också lyckats med.

 2. BP

  Ett helt underbart bidrag till “Blå”. Nu förstår jag inte riktigt varför det behövdes hundpatruller under O-Ringen, men strunt samma. Dina bilder är helt fantastiska! Men var är silon du pratar om. Den hade jag gärna velat se irl.

  PS. Kyligt under natten?????!!!!!! Vad är det???!!!!! Är glad om jag kan sova gott i 27 graders värme;-) DS.

  1. Helen

   Under O-Ringen bevakade vi bl.a. start- och målplatserna där de hade datorer stående i tält över natten. I stan var det tält med kläder och massa andra prylar så det var det vi höll koll på. Den upplysta blå väggen är en del av silon ?. Jag hoppas du får en skön helg!

  2. Helen

   Hej igen! Jag upptäckte precis att bilden på silon och över stan hade ramlat bort ur inlägget!!! Ursäkta, jag kollade aldrig efter hur det såg ut efter din kommentar… Sorry! Nu ligger de där i alla fall.

 3. BP

  Yiiiipphhiiee! För en gångs skull hamnade jag inte i din skräppost. Undrar om just ditt WP-konto börjar gilla mitt blogger sito;-)

 4. Violen på Brandholmen

  Här var det blått i olika nyanser! Nattbilden med månen är helt magnifik! O-ringen låter spännande, jag känner några som försöker delta varje år!
  Ha det gott!

 5. "LillaSyster"

  Wow, vilka bilder!
  Första bilden är ju bara helt magisk. Bra fotat.
  Trevlig helg!

 6. byblixtra

  Så vackra bilder du har tagit! Det var ju smart att ta med kameran och passa på att fota när du ändå skulle vara vaken. 🙂
  Boden var centralort för O-ringen 2013 och det var ett trevligt arrangemang så jag kan tro att det var uppskattat i Ö-vik, som har en storslagen natur att bjuda på. 🙂

 7. Anne-Mari

  Fantastiske bilder du viser.
  Det første er heilt magisk.

Leave a Reply