• Post category:Hund
  • Post comments:0 Comments

Doftprov och palt

You are currently viewing Doftprov och palt

Min helg har innehållit doftprov i Nosework och palt men har givetvis präglats mycket av det som hände i Stockholm i fredags. Vad kan man säga eller skriva efter det som hände? Det är totalt overkligt och helt fruktansvärt att vad som verkar vara ett terrordåd ägt rum i vår huvudstad. Jag kan inte, hur jag än försöker, sätta mig in i hur de anhöriga känner sig och vilken skräck de som var på gatan kände när lastbilen kom körande i full fart.

Det är för långt för mig att lägga rosor på platsen där det hemska inträffade. Rosorna på mina bilder får bli min hyllning till de som gjorde en fantastiskt insats i räddningsarbetet och till de som sörjer.

Doftprov i Nosework

På lördag var jag till Umeå för att göra doftprov i Nosework med Nova. Vi har fått vänta in att hon skulle bli 10 månader eftersom det är åldergränsen för att få delta. Hon var så otroligt duktig och blev godkänd i både eucalyptus och lagerblad på första försöket. Det innebär att när hon fyllt ett år kan vi vara med i officiella Nosework tävlingar.

Detta är det allra första officiella prov som Nova gör och det var så skönt att se henne jobba så fint. Hon blev inte störd av att vi var på ett helt nytt ställe eller av människorna runtomkring.

Diplom doftprov eucalyptus och lagerblad

Efter det andra provet kom domaren fram och gratulerade och tyckte att Nova är väldigt duktig och har en fantastiskt fin markering. När Nova har hittat doften så markerar hon genom sk. frysmarkering. Hon stannar blickstilla med nosen på doften och då säger jag högt till domaren att hon markerat.

Yngste sonen har varit hemma i helgen för att byta till sommardäck på sin bil. Han önskade sig palt till middag på lördag men eftersom jag var i Umeå så fick han själv och maken göra palt. Ingen av dem har någonsin gjort det förut men de lyckades riktigt bra.

De gjorde palt med fläskfyllning och serverade lingonsylt och messmör till. Palt gör sig inte bra på bild men det smakade gott!

Det blev en väldigt trevlig dag. Först med Novas fantastiska resultat och sen den goda middagen.

Leave a Reply