• Inläggskategori:Jul
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Världens godaste Saffransskorpor

Du visar för närvarande Världens godaste Saffransskorpor

Idag delar jag ett av mina favoritrecept till jul och det är på saffransskorpor. Jag bakar inte särskilt mycket till jul längre men dessa gör jag alltid. De är snabba och lätta att göra, smakar gott och är perfekta att ha i en burk i skafferiet.

Saffransskorpor av Helen Thalen

Ingedienser:
100 g smör
1 kuvert saffran
50 g grovhackad mandel
1 1/2 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl hackade russin

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och rör sen i saffran, hackad mandel och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smörblandningen försiktigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och russin. Tillsätt blandningen lite i taget och arbeta ihop till deg (degen är ganska lös och det ska den vara). Rulla degen till tre längder lika långa som en bakplåt, det behöver inte vara perfekta rullar. Lägg dem på bakplåtspapper. Grädda ca 15 min. Skär genast längderna i sneda bitar, rosta med snittytan uppåt i 175 grader i 10 minuter. Stäng av ugnen, låt torka ytterligare med ugnsluckan på glänt.

Första gången jag smakade saffransskorpor var det en kompis som bakat dem. Det recept jag använder hittade jag här>.

Har du inte provat dessa så kanske det är dags i år!

Lämna ett svar