Början av alla resor

Du visar för närvarande Början av alla resor

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Resa och det känns nästan som ett kontroversiellt ämne nu under den pågående pandemin. Resa i den fysiska formen att ta sig någon annanstans är något som inte finns i min föreställningsvärld överhuvudtaget just nu. Jag törs inte ens fantisera eller drömma om vart jag skulle vilja resa.

När jag ändå ska resa någonstans, om det så är till mataffären eller till Kalifornien så början alltid resan med att jag lämnar gården. Bilderna i mitt bidrag visar den sista delen av vår uppfart och vägen som tar mig på alla resor. Jag kan välja att svänga vänster eller höger beroende på vart jag tänkt resa, men min resa börjar alltid här.

Enda andra alternativet är om jag ska ut och fotvandra för då kan jag gå åt motsatt håll, rakt in i skogen bakom huset.

Den första bilden är från 2 januari innan all snö ramlade ner, isen på sjön hade precis lagt sig och var blank och fin. Så här såg det ut igår, den 18 januari, då det var -22 grader kallt och vi fått en del snö under snöovädret förra veckan. De hotar med att vi ska få lika mycket snö i slutet av denna vecka men jag tycker nästan det räcker nu. En stor gren på tallen längst back till vänster knäcktes under snöstormen och hänger ner mot marken och döljer en del av utsikten. Den får vi lov att kapa ner någon gång när snön tinat bort.

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Violen

  När det är så vackert hemmavid behöver man inte ens drömma om stt resa bort! Otroligt vackra bilder!
  Ha det gott!

  1. Helen

   Tack Violen! Visst är det vackert men mycket hänger på vädret också.

 2. BP

  Vilken vacker vy, trots snön alltså. Måste säga att jag är imponerad att man ändå röjer så fint till och med upp till er gård. Eller är det ni själva som står för snöröjningen. Violen har rätt. Man behöver inte resa bort när det är så vackert som hos dig… om det inte vore för dessa 22 minusgrader alltså;-)

  1. Helen

   Tack BP! Vi har allt lejt en traktorförare, eller rättare sagt byns enda jordbrukare arrenderar vår åkermark och då ingår i dealen att de skottar hos oss.

 3. Ditte

  Väldigt vackra bilder! Så vackert i dina trakter. Väldigt roligt att se dem fyllda med snö för då har jag inte varit i ”närheten”. Vilket fantastiskt ljus du fångat och det får kontrasterna i naturen att framträda extra fint.
  Sverige är fantastiskt och på så många sätt. Och det är aldrig hur långt man reser som är viktigt utan så mycket annat och dit hör också en inre resa.

  1. Helen

   Tack Ditte! Visst är vårt land fantastiskt och vintern är vacker fast det är också lite slitsam men vi märker redan att det blir ljusare och det är fantastiskt!

 4. Åke

  Ni bor på en vacker plats, fina bilder

 5. Ama de casa

  Så vackert! En himla bra tolkning för visst börjar alla resor så. Fast kanske inte med lika vackra vyer utanför dörren 🙂

 6. Minton

  Så vackert med snön och de vackra vyerna

 7. Stare Ström

  Oj, så vackert! Men med den kylan förstår jag varför snösparvarna drar sig hit under vintern.

 8. KajsaLisa

  Ditt första intryck av resan, kort eller lång. Jättesnygga vinterbilder. Gillar att du gått nära trädstammarna, det skapar ett djup i bilderna. Blåtoningen i första bilden blev bra.

  1. Helen

   Tack KajsaLisa!

 9. Anki

  Ni bor verkligen på en vacker plats! Fantastiska bilder!

 10. byblixtra

  Fina bilder och så vacker utsikt ni har när ni kör ut från hemmet och lika vackert när ni kommer tillbaka.
  Ja, det ska komma en mängd snö här också, under tre dagar, och tycker också att det räcker nu.

 11. Vilt og vakkert

  Heisann, så vakkert … nesten litt vemodig å reise fra et slikt vakkert sted, men du kommer jo tilbake! Veien, et flott symbol, betyr så uendelig mye!

 12. Tove Olberg

  Resa bort och komma hem i så vackra omgivningar är som att leva i drömmen med verkligheten därtill! Mångfalden finns i vår omedelbara närhet, så resa det är både närran och fjärran hemmavid längs vägen. Ljuvlig tolkning Helen!

 13. Tomtan

  Underbart. Där stannar man

Lämna ett svar