Bära snö och snö som bär

Du visar för närvarande Bära snö och snö som bär

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Bär. Min tolkning blir av den form av ordet som handlar om att bära något, inte om bär som man äter.

Bära snö

Med det ordet i åtanke gick jag runt med kameran uthomhus i helgen. Då kunde jag inte låta bli att fascineras över hur de tunna kvistarna på björkarna kan bära så mycket snö. Snö som dessutom var kall och föll itu så snart man petade på den. Det såg nästan ut som magi att snösjoken höll ihop och låg kvar på grenarna.

Bära snö och snö som bär

Snö som bär

På lördag hade vi en vacker dag med solsken och ca -6 grader kallt. Det var så tacksamt efter att det antingen snöat eller varit svinkallt de senaste veckorna. Särskilt som det hittills denna vecka snöat ytterligare 1-2 dm snö och vi får bära snö på snöspadar för att röja runt hus och garage.

På lördag tog jag med Nova på en skidtur till Huggsjön på de fina skidspåren som frivilliga hjälps åt att göra. Att isen bär på sjöarna behöver man inte fundera på denna kalla vinter.

Vit herdehund, Nova, på Huggsjön av Helen Thalen

Målet för dagen var Huggsjöstugan där de säljer semlor denna årstid. Det är något som många uppskattar och stugan var full med skidåkare i olika storlekar.

Jag tog mig inte tid att stanna för att fika utan tog mig ner på sjön vid stugan och genade över sjön tillbaka till spåret hemåt.

Längst bort i fjärran ser man Rutberget, det är också populärt ställe för skidåkare så där kryllade det säkert också av skidåkare denna fina dag.

Vit herdehund på Huggsjön av Helen Thalen

Jag har tur som gillar snö när jag nu bor i denna del av landet. En sak som är trist med snön är att man inte kan gå överallt eftersom snön inte bär. Jag tog ett steg utanför skoterspåret när jag knäppte de första bilder i detta inlägg och sjönk ner hela benens längd och lite till. Det var besvärligt att komma tillbaka på spåret när jag dessutom höll kameran med ena handen. Då är det så extra tacksamt att det finns skid- och skoterspår som bär och gör att det ändå går att komma ut i skogen när vädret tillåter.

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Eva Hellström

  Som alltid jättevackra foton. Enorma snömängder ni har däruppe. Älskar den där hunden! Välfunnet till temat.

 2. "LillaSyster"

  Galet med snö….. tur att det finns bra spår att gå i, inte kul att sjunka ner så där. Nu kunde du kanske ha Nova till draghjälp för att ta dig upp igen?
  Ha en bra dag och idag kanske det blir en semla då?

 3. Ditte

  En härlig tolkning av veckans temaord! Och så fint att få komma med på en tur i dina trakter. Jättevackra bilder. Så mycket snö du har! Så att både bära snö och att snön bär pasar helt perfekt.
  Önskar dig en fin vecka.

 4. Musikanta

  Roligt att få följa med på din skidtur och se dina vackra snöbilder. Klurig rubrik också – passar verkligen till temat.
  Ingrid

 5. BP

  Har förstått att ni verkligen har blivit insnöade i norr denna vinter. Måste dock säga att jag gillar dina bilder skarpt, här framför datorn alltså. Hela ditt bidrag bär hela vägen hem om man säger så:-)

 6. skogstrollet

  Otroligt vackra vyer med all snö på grenarna.

 7. Karin

  Vackra bilder på hund, snö och berg!
  Kram!

 8. Paula

  Underbara bärighetsbilder. Vi har lite samma problem här, det blir begränsat var man kan ta sig fram i det tjocka snötäcket. Att sjunka genom snön på skoterspår är inget att rekommendera. Kan vara riktigt knepigt att komma upp igen. Men vintern är ljuvlig, men ack så lång!

 9. Anki

  Fantastiska bilder!

 10. By blixtra

  Så vackert vinterlandskap. Jag fascineras också av att grenarna kan bära så mycket snö.

 11. KajsaLisa

  Otroligt vad snön kan klamra sig fast om man lämnar den ifred. Jättefina hundbilder, den första är en typisk så som man måste ha något att ta spjärn mot med ögat för att den inte skall kännas platt och hunden fungerade jättebra.

 12. Tomtan

  Härliga vinterbilder!

Lämna ett svar