Baldersbrå

Du visar för närvarande Baldersbrå

Just nu blommar det prästkrageliknande blommor i stora fält på ängar som inte är slagna. Minns inte att jag har sett det tidigare men i så fall har jag glömt det. Jag trodde jag att det var en typ av prästkragar men efter en del googlande så kom jag fram till att det är Baldersbrå.

På mina kvällspromenader med vovarna har jag sett dem och nu har jag förevigat dem.

Längs vår lilla väg som går ner över ängarna blommar de som en häck längs ena sidan av vägen. Själva ängen är slagen annars hade det säkert varit mer av blommorna även där. Det är väldigt vackert men som jag förstår är dessa blommor ett ogräs. Fast det är många ogräs som är vackra att se på.

Fem en fredag v 34: Vem, vad, när?

Jag passar på att besvara Elisas frågor även denna fredag och idag är det dessa frågor:

 1. Vem har du pratat med mest den här veckan?
 2. Vad har du lyssnat på mest under veckan?
 3. Var har du spenderat mest tid under veckan?
 4. Vad har du sett mest av den här veckan?
 5. När har du varit som mest trött under veckan?

Vem har du pratat med mest denna vecka?
Jag tror det är mina två arbetskollegor som jobbar med samma sak som mig. Min man har varit upptagen varje kväll så han har jag knappt sett skymten av.

Vad har du lyssnat på mest under veckan?
De sista böckerna på Storytel i serien om polisen Wiliam Wisting av Jørn Lier Horst, just nu lyssnar jag på boken Blindgång.

Var har du spenderat mest tid under veckan?
Om man räknar dygnets alla timmar så har jag mest varit hemma.

Vad har du sett mest av den här veckan?
Har inte sett på TV många minuter så jag får väl säga in- och utsidan av mitt hem.

När har du varit som mest trött under veckan?
En natt sov jag väldigt dåligt, tror det var natten mot tisdag, så den dagen var jag som mest trött.

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Geddfish

  Kul att läsa dina svar! Ja, vi är ju i olika situationer och konstellationer.
  Trevlig fredag!

 2. Kina

  Vi har alla blivit ena riktiga hemmasittare och bokslukare. Och det är väl inte fy skam! De mänskliga kontakterna har däremot avtagit tyvärr. Men, men, det kommer andra tider! Ha det bra!

  1. Helen

   Bokslukare är inte dumt att vara men den sociala kontakten fattas oss verkligen i dessa tider. Jag är glad att jag kan gå till jobbet som vanligt och träffa mina kollegor så jag känner mig ändå lyckligt lottad.

 3. Bokdamen

  Lyssnar en hel del på böcker och varvar med pappersböcker. Har lyssnat på någon bok i serien som du lyssnar på. Vackra bilder på blommorna! Trevlig helg!

  1. Helen

   Att lyssna på böcker är perfekt tycker jag, speciellt när man gör något tråkigt.

 4. Paula

  Så fina bilder på baldersbrå. Ja det är lite med prästkragar som med blåklockor, det finns en massa varianter som vid första ögonkastet ser likadana ut. Jag har denna sommar lärt mig hässleklocka, blommorna sitter på samma stjälk i en rad på höjden, himla fina. Var de har varit i hela mitt liv kan man ju undra…när man upptäcker dem först nu.
  Tjusningen med livet kanske, eller lite grann i alla fall.
  Jag kan inte lyssna på böcker, tankarna svävar vips iväg någon annanstans…trist för då kunde jg ju hinna med många fler böcker.
  Ha en skön helg!

  1. Helen

   Tack Paula! Jag snöade in på blåklockor för länge sedan, när mitt trädgårdsintresse var som störst, så där har jag bättre koll än på prästkrage. Jag har både Hässleklocka, både vita och blå Storklockor,¨Mariaklocka har jag haft och har en låg sort som heter Karpaterklocka. Det är kul att lära sig nya saker och det ät definitivt en del av tjusningen med livet.

 5. Herr Nilssons Fru

  Jag har varit inne på kontoret några dagar förra veckan o ska in i morgon igen och visst blir de mycket prat då, fram för allt för att man inte sett på ett tag ?
  De finns perioder då jag kan vakna vid halv 3 på morgonen och inte kan somna om, de dagarna är man ganska mör fram åt eftermiddagen – tur de händer sällan. Tror de är något ålderstecken ?
  Ja jag har hört andra säger samma så………….annars är jag trött när jag kryper ner på kvällen.
  Jag lyssnar bara på böcker när jag flyger långt o de e ju inte varje dag så ja, inte så ofta alltså.
  Väldigt fina bilder du visar
  Kramiz

Lämna ett svar