Användbar kokbok

Du visar för närvarande Användbar kokbok

Det var evigheter sedan jag köpte någon kokbok. Internet är fullt av recept så jag tycker att det egentligen räcker gott och väl att googla. Men nu har jag gjort ett undantag och köpt en kokbok som jag tror kommer bli användbar.

Jag hade fått ett presentkort på Akademibokhandeln så jag var dit och kollade in utbudet. Först hade jag inte någon särskild tanke på vad för sorts bok jag skulle köpa. Jag har dock känt en stor brist på inspiration för vardagsmaten den senaste tiden så jag strosade förbi hyllan med kokböcker. Ögonen föll på boken Stora veckans favoriter: middag på bara 30 minuter som de dessutom hade medlemserbjudande på under augusti.

Efter att kollat innehållsförteckning och bläddrat lite i boken så fick den följa med hem. Jag tror att den kommer att bli användbar för det finns en massa inspiration på snabblagad, god mat.

Det finns t.o.m. inköpslistor så man kan göra sin egen matkasse och tips på vad man kan göra med matrester. All mat är dessutom snabblagad och ska var klar på under 30 minuter. Boken är dessutom snygg och färgglad vilket gör det roligare att bläddra i den.

Användbar kokbok av Helen Thalen

Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Andvändbar. Jag tror nog denna kokbok kommer bli just det och jag har redan provat ett av recepten.

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. "LillaSyster"

  Den blir du säkert nöjd med! Jag satt igår och sparade ner några recept från nätet, ibland tar bara inspirationen slut till: ”vad ska vi äta idag?” Jag vill gärna att det ska finnas mer eller mindre klart då vi kommer hem, bara att värma eller åtminstone att allt finns hemma och det bara är att svänga ihop en middag, snabbt och smidigt.
  Ha en fin vecka!
  Ps. jag tycker som du, allt för många håller på att fippla med sina mobiler. Jag har som regel: Aldrig ljudet på då jag jobbar eller träffar vänner. Telefonen får jag sköta sedan. Jag tycker synd om alla som är slav under FB, själv är jag inte med där och visst jag missar en massa och det är ett val jag själv har gjort och det ger mig massa tid till andra saker =)

 2. Anne-Mari

  Det ser ut som ei nyttig og fin kokebok.
  Flott å få innspel til rask matlaging i ein travel kvardag.

 3. Violen på Brandholmen

  Den vore bra att ha när matinspirationen saknas! Och det gör den ganska ofta numera. Tack för tipset!
  Ha det bra!

 4. Klimakteriehäxan

  Finner att jag alltmer sällan använder mina kokböcker, men många av dem är det ju egentligen ett rent nöje att bläddra. Har så gott som alltid fina bilder och man kan ju bli inspirerad!

 5. Margareta

  Kokböcker är oftast vackra och inspirationsfyllda. En kokbok med rätter som du tillagar under 30 minuter känns verkligen användbar, är själv en samlare av dessa men de används alltför sällan -tyvärr. hoppas att den nu blir riktigt användbar för dig.

 6. Ditte

  Verkligen användbar! Var just idag och tittade på just ett par kokböcker. Jag tycker om att bläddra i dem . Internet blir för mig ett komplement för rejäla kokböcker med bar tips och recept tycker jag om.
  En fin och användbar tolkning.

 7. byblixtra

  Tack för boktipset!
  Det ser ut som en inspirerande kokbok med bra upplägg. Ett plus också att maträtterna går snabbt att laga.

 8. BP

  Låter som en extremt användbar kokbok! Just att laga mat på max 30 minuter är ju ”livsviktigt”. Har Jamie Olivers kokböcker med recept på mat som lagas på max 20 minuter. En guldgruva. Han lärde mig att laga mat vid 53-årsålder:-)

  Dina bilder är helt fantastiska:-)

 9. Musikanta

  Den är säkert väldigt användbar i synnerhet om man har ont om tid när man ska laga mat. Och det har man ju alltid när man inte är pensionär. Den ser väldigt frestande ut med sina fina färgbilder. Bra med kapitel om matlådor och resträtter också.
  Ingrid

 10. Anki

  En kokbok som ser både användbar och användarvänlig ut! Tack för tipset!

 11. Carita Liljendahl

  Det var en vacker kokbok! Och för den som tillreder mat ofta är ju en sådan alltid användbar!

 12. Paula

  Hej, Sara gillar jag skarpt, hon skriver i Mersmak för Coop, o hon har mycket smarta och vettiga ideer. Jag har samlat på recept så länge jag kan minnas, men visst är det numera enkelt att bara googla…men ännu ger jag inte upp mna handskrivna recept och mina kokböcker. Lätt att gå in och leta inspiration där..
  Tack för fiffigt temainlägg!

 13. KajsaLisa

  Den verkar mycket bättre än alla kändiskokböcker, användbar alltså 🙂

Lämna ett svar