• Inläggskategori:Jul
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Äntligen är det advent och julen är här!

Du visar för närvarande Äntligen är det advent och julen är här!

Jag ääälskar julen och äntligen är de advent och julmyset kan börja! För några år sedan skrev jag en lista med 18 skäl varför jag älskar julen och den gäller lika mycket idag.

Som nummer ett på listan står det att jag älskar att julpynta huset och det gör jag gärna väldigt mycket! Jag byter gardiner i nästan alla rum och både inne och ute dekorerar jag med många ljusslingor. Julpyntet får gärna komma upp så fort december är här så jag får njuta av det lääänge.

I vardagsrummet har vi en inbyggd hylla där maken ställer upp leksaker som bilar, båtar, motorcyklar och liknande. Under julen använder jag den nedersta hyllan och bygger upp en liten julby där. Julbyn blir aldrig exakt likadan år för år och så här såg den ut i fjol.

Under helgen som gick byggde jag upp julbyn och i år blev den så här.

Några av de makens mindre bilarna får vara under julen. De används av tomtarna till att hämta granen och allt annat som behöver göras under julen.

Själva husen förutom macken och vattentornet är av porslin och inköptes någon gång under 90-talet. Jag vet inte vem som tillverkat dem, de är inte märkta alls. De kom i röda kartonger som inte har någon text heller. Macken och vattentornet köpte vi för några år sedan på Michaels i New York.

Lämna ett svar