Denna helg har jag provat något som var ett riktigt smarrig och verkligen superenkelt bakverk, inbakad choklad. Någon hade delat detta på Facebook och jag fastnade direkt för enkelheten och var bara tvungen att prova.
Det man behöver är en rulle smördeg, en stor chokladkaka (jag valde Marabou Daim och fick lite extra krisp), ett uppvispat ägg och ev. lite hackad mandel eller hasselnötter. Exakt hur man gör hittar du här.
Så här läckert blir det när man sedan skär en bit av “kakan”, jag kommer definitivt göra detta igen.
I övrigt har helgen bestått av en hel del jobb med att rensa och städa i svärmors hus som nu står tomt, älgjakt för maken, en middagsbjudning och en massa regn.
Fler helgbilder hittar du här.
Ser riktigt gott (och kaloririkt) ut! Kanske något att testa, gillar sådant som är lätt att tillreda!
Ha en bra vecka!
Jag såg också det inlägget på FB, så gott det ser ut! Tror jag skulle kunna äta hela den där längden själv 😮
OJ den skulle jag inte tacka nej till, får göra en någon dag men den blir nog inte så långlivad i detta hus 🙂
Men hallååå! TUR att jag just ätit – det där verkar ju livsfarligt! Så enkelt och så härligt kladdigt mumsigt …
Tackar och bugar för mitt andra namn är gottegris så klart jag kommer att testa detta recept. Fantastiskt lätt och det gillar jag.